食品伙伴网服务号
 
 
当前位置: 首页 » 专业英语 » 英语短文 » 正文

手的魔力

放大字体  缩小字体 发布日期:2008-08-14  浏览次数:394
核心提示:Kzismert, hogy mennyire hasznos a masszzs, milyen nagyszer eszkz ernk feltmasztsra, egszsgnk javtsra, a stressz megszntetsre. Fordulhatunk szakemberhez, de brki megtanulhatja az nmasszzs alapvet fogsait is. Az nmasszzs nagyon hatkony, minden ember s


    Közismert, hogy mennyire hasznos a masszázs, milyen nagyszerű eszköz erőnk feltámasztására, egészségünk javítására, a stressz megszüntetésére. Fordulhatunk szakemberhez, de bárki megtanulhatja az önmasszázs alapvető fogásait is.

    Az önmasszázs nagyon hatékony, minden ember számára elérhető, és nem igényel sok időt. Segítségével megerősítheti egészségét, megnövelheti fizikai erőnlétét és szellemi aktivitását, megszüntetheti fáradtságát, javíthat hangulatán.
A tudósok szerint az emberi szervezetben az érintés érzékelésekor fokozódik a hormonkiválasztás, ez serkenti az agysejtek növekedését és fejlődését, aktivizálja a központi idegrendszer speciális struktúráinak működését, pozitívan hat az emlékezőképességre, és javítja az agytanulási képességét. 

    Masszázsnál aktivizálódik a hormonok mellett fontos szabályozófunkciót ellátó, és az érzéseinket, emócióinkat, ösztöneinket, sőt még a gondolatainkat is irányító neuropeptidek szintézise. A meghatározott neuropeptidekre érzékeny receptorok megtalálhatóak mind az agyunkban, mind az egész szervezetünkben,így képviseltetik magukat az immunrendszer sejtjeiben is. A neuropeptidek hatalma tulajdonképpen "határtalan",mivel az egész szervezetbe eljutnak a vérárammal, és gyakorlatilag ők irányítják testünk minden szervét és sejtjét. 

    Az önmasszázs bármilyen körülmény között végezhető, még a kisebb munkaszünetekben is. Már néhány alapfogás ismerete is elég az aktív önmasszázshoz. Ezeknek a fogásoknak a megtanulása nem bonyolult.
Fontos, hogy a masszázs során a mozdulatok a nyirokerek mentén végzendők. Azokat a zónákat, ahol nyirokcsomók találhatók, nem szabad masszírozni. 

    众说周知,按摩对于恢复力量,改善健康,缓解压力是多么的有效。我们可以找按摩师,但任何人都可以学一下自我按摩的基本方法。

    自我按摩十分有效,任何人都可以进行,也不需要很多时间。通过自我按摩可以促进身体健康,提高体制和活力,消除疲劳,改善身体平衡。

    专家们认为通过对人体的抚触将调节激素的分泌,从而促进脑细胞的发育,激活中枢神经特殊结构的活动,提高记忆力,并改善大脑学习能力。

    除了激素的作用外按摩还可以激活身体活动机能的,控制我们情绪和欲望甚至是思想的神经肽的合成。对起决定性作用的神经肽敏感的受体无论是在大脑,还是在整个身体都存在,并在免疫系统中发挥重要作用。神经肽的作用实际上“无处不在”,并随着血液流动进入整个人体,并指挥着我们身体的组织和细胞.

    自我按摩可在任何环境下进行,甚至在工作休息时完成。开始按摩前需要掌握几个基本的方法。学习这些方法也不难。有一点重要的是,按摩时活动要延着淋巴进行。那些有淋巴结的区域是不能按摩的。

更多翻译详细信息请点击:http://www.trans1.cn
 
关键词: 魔力
[ 网刊订阅 ]  [ 专业英语搜索 ]  [ ]  [ 告诉好友 ]  [ 打印本文 ]  [ 关闭窗口 ] [ 返回顶部 ]
分享:

 

 
推荐图文
推荐专业英语
点击排行
 
 
Processed in 0.022 second(s), 13 queries, Memory 0.91 M